1970

 

In de jaren 70 begonnen we met een caravan, geheel van triplex gebouwd. De deur zat aan de achterkant en we hebben er zelf een paar caravanramen in gezet. Een gasfles werd apart meegenomen om koffie te kunnen zetten. De luidsprekers werden op een imperiaal vastgeschroefd. Alles werkte op een 12- Volts accu. We zaten tenminste lekker droog. Voor die tijd al een noviteit en een zeer opvallende verschijning.

1978

Om toch wat meer mensen een accommodatie te bieden, werd een touringcar van Dalstra uit Surhuisterveen aangeschaft. De apparatuur werd enorm uitgebreid en achterin de bus geplaatst. Tien luidsprekers stonden permanent op het dak gemonteerd en hiermee konden we een enorm terrein voorzien van geluid. Het secretariaat nam plaats aan een paar gezellige zitjes. Een geweldige noviteit destijds

1980

Begin jaren 80 besloten we om een gebruikte trailer aan te schaffen. Jan Krediet had er eentje over. Er werden ramen in geplaatst en de studio kon een apart plekje krijgen achterin de trailer. Op het beloopbare dak kon een jurytoren worden gebouwd. Omroepers en juryleden met hoogtevrees moesten er even aan wennen. De tijdklok met lampjes had op het dak een prachtig plekje.

1987

De truck werd vervangen door een DAF 2800. Er werd een aggregaat geplaatst tussen de truck en de trailer. We hadden nu onze eigen stroomvoorziening. De apparatuur is steeds uitgebreid en vernieuwd en de hoorns werden aangevuld met twintig zuilen. Nu was een mooier geluid te horen en de muziek kwam ook veel beter tot zijn recht. De adverteerders zorgden ervoor, dat we konden blijven investeren in apparatuur.

2006

Onze jarenlange ervaring konden we hierin prima verwerken. De jury en omroep zitten nu in de trailer. Onder dit podium is plaats voor onze quad met een karretje. In één keer brengen we nu de kabels en luidsprekers rond het terrein. De apparatuur is steeds verder uitgebreid, maar een luchtgeveerde tandemas zorgt ervoor dat we alles kunnen meenemen. Wij zijn klaar voor de volgende 20 jaar!